1856

Köpings Mekaniska Verkstad grundas av Otto Gottfrid Hallström. Man tillverkade och reparerade jordbruksmaskiner. Snart utökades sortimentet med maskiner och andra mekaniska produkter som behövdes för industrialiseringen av Sverige. Maskinerna marknadsfördes under märket ”KÖPING”.

1920

Företaget förvärvas av AB Volvo. Vid Köpings mekaniska verkstad producerade Volvo växellådor och bakaxlar för person- och lastvagnar samt de maskiner som Volvo behövde i sin egen produktion. 

 

1960

På 1960-talet beslutade Volvo att upphöra med sin egen produktion av verktygsmaskiner. Verktygs-maskintillverkningen såldes till Svenska Staten och blev en del av konglomeratet Statsföretag, som var starkt kopplat till Sveriges dåvarande försvarsindustri.

 

1968

Företaget presenterar sin första numeriskt styrda svarv. 

1972

lanserade SMT sin första CNC-styrning dvs. ett styrsystem där blockpreparering, logik och interpolatorer är implementerade i en mjukvara som körs på en mikroprocessor.

2004

Efter flera olika ägare och fusioner såldes SMTs Swedturndivision (Svarvar) till ägarna av STOREBRO Machine Tools som även dessa är verktygs-maskintillverkare.

 

idag

SMT är ett ursvenskt industriföretag med rötter från industriella revolutionen. Vi har varit med och utvecklat svensk och västerländsk industri sedan starten 1856, och det tänker vi fortsätta med!

imorgon

Vårt fokus genomgripande är, och förblir avancerad produktionsutrustning för att du som kund ska kunna lita på att din produktion håller måtten. Genom tillförlitlighet, maximal spånavverkning till högsta precision samt förstklassig service & support fortsätter vi stödja industrier världen över.

© 2019 SMT Machine Tools AB

SPINNER
VERKTYGSMASKINER

SMT Swedturn är agent i Sverige för tyska SPINNER, som tillverkar verktygsmaskiner för både skärande & fräsande bearbetning samt automationslösningar för en effektiv produktion.

KONTAKTA OSS

+46 (0)21 - 80 51 00

info@smtswedturn.se

 

Fabriksgatan 5

731 50 Köping

Sweden

SMT
SWEDTURN

Copyright © 2018 SMT Swedturn.

All Rights Reserved.